Specifiek zorgaanbod

Hieronder volgt een nadere toelichting van het specifieke zorgaanbod dat Bureau Acta te bieden heeft.

Kenmerkend voor dit zorgaanbod is het dienstbaar zijn om mensen met hun problemen zorgvuldig bij te staan. Het is specifiek gericht op de concrete hulpvraag die mensen hebben bij de problemen waarmee zij worden geconfronteerd. Mensen kunnen hun problemen bij ons kwijt. In goed overleg zoeken wij daar samen verstandig mee om te gaan. Zorgvuldig tasten we met u de mogelijkheden af om goede oplossingen te vinden.

In allerlei situaties kunnen die problemen zich aandienen: op kerkelijk gebied, bij het overheidsoptreden of in maatschappelijk opzicht. Steeds vaker doen zich ook problemen voor in de huwelijkse sfeer of in gezinsverband bij de opvoeding van de kinderen. Graag denken wij met u mee. En door ons bij uw problemen te betrekken, versterkt u uw inzicht met ons  probleemoplossend vermogen.

Specifiek is ons zorgaanbod ook door de gerichtheid op de contactuele relaties die in het geding zijn. Communicatieve vaardigheid is essentieel om verstandig te zijn en begrip te kweken. Veel problemen zijn dan te voorkomen. Miscommunicatie daarentegen leidt tot misverstand en onbegrip.